top of page
logo-tv2-200x150 (1).png

Om Alexander 

alexander2 (1).jpg

Se interjuv med Pusteekspert Alexander Skari på  tv2 god morgen 

Alexander Skari er grunnlegger av PUST metoden

Alexander Skari er utdannet fysioterapeut fra Mensendieck Høgskolen i Oslo i 1997. Han har 20 års erfaring med fysioterapi. Han store lidenskap er Pust og pusteøvelser for å fremme bedre helse og velvære . Pusteteknikker og yoga er en stor del av alexander sin hverdagen . Han holder online kurs  og har pust yoga på hans klinikk i OSLO Han har kurs i friskvern og forebyggende helsevern. Han har over 2000 timer utdannelse innen Hatha Yoga og hatt lærere som G Devraux , D. Swenson Innen meditasjon og dynamisk meditasjon har han vært en elev av Vasant Swaha . Alexander har over 35 års erfaring med awarness arbeid, yoga, meditasjon mindfullness, og fysioterapi. Alexander  har alltid hatt interesse for Pusten og dens påvirkning på helse og livskvalitet.

 

Denne interessen begynte så tidlig som i 14 års alder. Da begynte han med egen praksis med rolig yoga i synkronitet med pusten. dette da han slet med ulike depresjoner, samt problemer mad mave og tarm systemet.  Det han oppdaget var Pusten og yogaen utrolige evne til å endre og styrke kroppens balanse.

Pust metoden består av :

 • Pusteteknikker 

 • Pusteterapi 

 • Pust yoga

 

Alexander underviser i pusteteknikker både online via video samt fysisk via PUST yoga kurs  og Pust terapi

 

Måten du puster på påvirker deg både emosjonelt, fysisk og psykisk. Pusten er den viktigste måten man regulerer spenning og stress i kroppen og veldig mange. Ja så mye som 90 prosent av alle mennesker i dagen stressende samfunn puster på en måte som ikke tilater kroppen egne iboende ressurser å helbrede seg selv. Stress er fyring i det autonome nervesystemet 

Visste du at symptomer som uro, muskelspenninger, angst, dårlig fordøyelse, lav energi og smerter i kroppen kan ha en direkte sammenheng med måten du puster på ? Eller at enhver følelse endrer ditt pustemønster?

Vi har ved hjelp av enkle teknikker hjulpet utallige kunder til et liv med større indre ro, bedre søvn, færre smerter, bedre fordøyelse og en langt bedre selvfølelse.  Det handler om å pvikrke det autonome nervesystemet inn mot balanse. Det handler om Vaguu stimulerende øvelser somt å senke pusterytmen ned. 

www.pustyoga.com tror vi på den transformative kraften til pust og yoga for å hjelpe deg å oppnå et lykkeligere og sunnere liv. Grunnleggeren vår, Alexander er en erfaren fysioterapeut og yogi som forstår hvor mye måten vi puster på påvirker vår generelle helse og velvære. Bli med oss ​​i dag www.pustyoga.no  og oppdag fordelene med pustearbeid og yoga for deg selv.

De fleste av oss har opplevd stress i livet, og det kan føre til en rekke lidelser. På Pust gir vi deg metodene for å bekjempe stress , forebygge og lindre sykdom ved hjelp av kontrollert pusting og andre teknikker. Vi er stolte av å tilby en unik og spesialtilpasset opplevelse for alle våre elever, samtidig som vi gir dem de verktøyene de trenger for å takle stressende og utfordrende situasjoner i hverdagen.

Pust tilbyr fysiske kurs, utdannelse eller online sessioner med pustearbeid, yoga og dybdeforståelse rundt hvorfor en tilbake stilling av kroppen systemer via pusten normalt gir en forberedt helse, mer overskudd , energi samt en dyp fred og innsikt. 

Alexander har siden 14 årsalderen hatt en forkjærlighet for å lære mer om hvordan pusten påvirker våre kroppslige systemer , enten på en negativ måte, eller på en positiv måte. Hele hans liv har i mer eller mindre  grad handlet om om dette arbeidet. Han er utdannet Fysioterapeut , HMS rådgiver, mens anser seg selv som en yogi. Yoga starte han forsiktig med i 14-15 årsalderen med selvstudier .

På denne siden kan man også bestille pustesessioner å få hjelp med ulike helseproblemer med Pusten som verktøy. les mer her 

Hva kan jeg hjelpe deg med , samt hva kan PUST yoga bidra med 

 • 1) Førdøyelsen  og tarm lidelser er ofte knyttet til Pusten 

 • 2) Bedre søvn

 • 3) Angst. redusere angst via PUSTeteknikker og øvelser

 • 4)Smerter , muskelspenninger  og regulering av det autonome nervesystemet via pusteteknikker

 • 5) høyt blodtrykk - reduserer via Pustemetoder , Slow breathing

 • 6) KOLS , astma. Eilo , VCD- 

 • 7) depresjon og utmattelse- -  Reduseres eller fjernes over tid via å få bedre balanse i det sympatistke nervestsysemet .

 • 8) Holdning og pust  

 • 9 ) toppidrett konsentrasjon og skadeforebygging - Pusteteknikker 

les tilbakemeldinger fra Kunder her 

 

At www.pustyoga.com, we believe in the transformative power of breath and yoga to help you achieve a happier, healthier life. Our founder, Alexander Lever, is an experienced physiotherapist and yogi who understands just how much the way we breathe affects our overall health and wellbeing. Join us today and discover the benefits of breathwork and yoga for yourself.

Alexander har skrevet bok rundt disse temaene som du kan kjøpe i denne web butikken.  De finnes på engelsk og på Norsk. Dette sammen med bøker om det å våge å leve mer her og nå. Pusten er nøkkelen til å åpne opp for nået , åpne opp for bedre balanse i livet . 

Pust yoga er annerledes enn andre yogaformer, - Den er rolig og autentisk og alle kan være med på den. Fokus er å skape en rytme og samspill mellom pusten og asana/øvelser. Så fokuset er på kvalitet, på en indre opplevelse av å kjenne på en ro, en opplevelse av enhet. I tillegg så er sharing alltid en del av en PUST yoga.

Så PUST yoga er ikke bare fysisk trening,  men en treningsform som gir ro, økt selvfølelse, økt tro på livet og tro på seg selv. Det ultimate resultatet i tradisjonell  yoga er jo å oppnå samadhi - En tilstand av ro og frihet.

Pust yoga kan være med på å redusere deltakernes stressnivå og øke deres bevissthetsnivå ,livsglede og mestring. Det er en metode for å lære opp konsentrasjon. Metoden kan sammenlignes med oppmerksomhetstrening og mindfullness MBSR

Skari har praktisert yoga i 35 år, de siste 25 år som yogalærer. Han er utdannet inne  Hatha tradisjonen . Han har stor kompetanse innen psykosomatisk fysioterapi og lidelser som oppstår på grunn av ubalanse og ubevist fyring i det autonome nervesystemet.  Ut i fra dette arbeidet har han utviklet PUST release.

PUST release er ulike pusteøvelser og bevegelser som stimulerer til å rense ut avfallsstoffer i kropp og sinn.  

Dette for å forstå og møte ulike deler av oss selv, så må vi møte de. Vi kan ikke nedkjempe frykt eller gå til krig med den. Vi må aksepterer den og forstå den. så aksept av ulike følelser og det å gå inn i ulike følelser er viktig i pust relasen. Den avsluttes alltid med meditasjon.

PUST terapi

Dette er behandling med bruk av ulike teknikker fra fysioterapi, osteopati, healing , reading - behandlingen er indivuduell og ulik fra person til person. Ofte så er læres også klienten ulike lette relase øvelser og egenpraksis PUST yoga og meditasjon

Han har selv personlig erfaring med å takle og tilegne seg kunnskap fra lidelser som angst, matallergier, ryggsmerter og dysfunksjonelle tankemønstre.

Smerten kan være en læremester om vi våger å kjenne litt på de underliggende stemmene i oss og hva smerten forteller oss.  Gjør man ikke dette, men ser på smerte og uro som noe man vil kvitte seg meg, ned kjempe så fører dettetil en sp ittelse i oss selv. Dette skjer ofte når vi er stresset, når vi opplever traumer, både fysiske og psykiske. Så det å forstå seg selv handler mye om å forstå hva smerten sier oss. Hva frykten sier oss.  . Dagens samfunn med fokus på de ytre verdier, penger, makt, karriere status skaper ofte mer ubalanse. 

PUST sin yoga utdannelse kalles også " Opening the Dharma" hvor fokus er på teknikker for avlærer gamle mønstre og finne styrke til å gå å din indre vei.  Det å undersøke å avdekke din indre vei. Dette er en ganske krevende prosess, men jo dypere du går , jo dypere frihet  vil man fåi eget liv

Frihet og selvfølelse gir igjen  indre tro på deg selv og dine egen evner til å våge å 

Pust yoga har lokaler på 

adresse : Herregårdsveien 12 a, 1168 Oslo Email : alexander.skari@icloud.com

Telefon er 91601441

Vi leier ut lokale og ett behandlingsrom Vi har en sal med toalett og et behandlingsrom

Alexander Skari 

Daglig leder Pust Yoga

bottom of page